La Fira LleidaAirChallenge torna a l’Aeroport de Lleida-Alguaire amb noves propostes i una nova ubicació

La Fira Aeronàutica LleidaAirChallenge torna a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Aquest any serà la vuitena edició i se celebra el dissabte 7 i el diumenge 8 d’octubre. Seria la nova edició si comptem que a l’octubre del 2013 es va fer l’edició 0. Segueix sent la l’única fira aeronàutica a Catalunya i a l’estat espanyol.

L’edició d’enguany de la fira comptarà amb 96 expositors, que representen un 11% més que en l’anterior. El recinte estrenarà ubicació, atès que es desplegarà a la plataforma industrial. L’estratègia de l’aeroport d’aquests últims anys ha fet que se n’ampliessin els usos cap a activitats aeronàutiques com la formació, noves tecnologies i desenvolupament industrial aeronàutic entre altres. I és justament en aquesta zona de creixement a on es desenvoluparà la fira.

Seguint aquest objectiu i vist l’èxit de l’any passat, la fira LleidaAirChallenge s’està especialitzant, esdevenint una fira de referència en el sector de l’aeronàutica i de l’aeroespacial.

Així comptarà en tres grans espais dedicats a:

New Space i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai, exposaran empreses de formació de pilots de drons a empreses de coets, nous vehicles aeris no tripulats i sortides professionals o altres solucions aèries relacionades amb les noves mobilitats aèries. Repetirà el taller de drons per a nens i s’amplia l’exhibició de drons, ja que l’any passat aquestes dues activitats van ser un èxit i van tenir molt bona rebuda per part del públic visitant.

Formació, un altre gran espai estarà dedicat a escoles de formació de pilots d’aviació general o pilots comercials, tripulants de cabina, mecànics aeronàutics, controladors aeris, entre d’altres expositors del sector aeronàutic.

Empreses del sector aeronàutic. En aquest escenari estan previstos expositors de venta d’aeronaus, lloguer d’aeronaus, empreses de manteniment o de fabricació d’aeronaus, federacions, aeroclubs entre altres. A més a més hi haurà una quinzena d’empreses que exposaren les seves, a l’espai exterior de la fira.

A més, com en tota fira sectorial, hi haurà conferències relacionades amb les diferents orientacions estratègiques de l’aeroport i ens les possibilitats laborals d’aquestes. La zona firal la dividida en aquests tres grans grups s’endreçarà en tres carpes grans amb expositors juntament amb una quinzena d’aeronaus d’exposició i venda. A més a més hi haurà un espai per a bar i diversos foodtrucks.

Aquest any la Federació Aèria Catalana farà demostracions de les diferents tipologies d’aviació esportiva amb autogirs, paramotors i aeromodels.

Una altre novetat és un espai dedicat als simuladors de vol, on els visitants podran experimentar el pilotatge d’una aeronau. També està programat ubicar més d’un globus captiu.