Simulacre d’accident aeri a l’Aeroport de Lleida Alguaire durant la maniobra d’enlairament d’una aeronau

L’Aeroport de Lleida – Alguaire ha realitzat avui, en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), un simulacre d’emergència aeronàutica per comprovar la implantació del seu Pla d’Autoprotecció i posar a prova els temps de resposta, la coordinació i les comunicacions dels diferents equips operatius en la gestió d’una emergència.

L’exercici ha consistit en l’accident durant la maniobra d’enlairament d’una aeronau amb 25 passatgers i quatre tripulants, que ha tingut lloc en uns camps de conreu propers a la capçalera de la pista 31 de l’aeroport Lleida-Alguaire i l’autovia d’accés a les instal·lacions.

La torre de control, un cop s’ha produït l’accident, ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) en emergència general i ha demanat ajuda externa alertant al telèfon d’emergències 112 i al CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

A causa de l’accident del simulacre, 4 persones han resultat mortes i 14 han resultat ferides de diversa consideració i han hagut de ser ateses pels serveis mèdics. 11 persones més han resultat afectades però no han necessitat atenció mèdica.

L’accident també ha provocat un petit incendi que s’ha extingit ràpidament (l’Aeroport ha disposat d’uns contenidors per simular zones de foc i perquè els bombers de l’aeroport puguin intervenir).

Com estableixen els protocols, a l’aeroport s’han habilitat la sala d’afectats i també la sala de familiars.