L’aeroport de Lleida-Alguaire inaugura el primer centre d’operacions de vehicles aeris autònoms amb vol demostració de l’empresa EHang

El passat dia 31 d’octubre, es va inaugurar el primer Centre d’Operacions d’AAVs a Europa, ubicat dins de l’aeroport internacional de Lleida – Alguaire (LEDA), en presència de representants de les principals autoritats, Institucions i Indústria i amb el vol del vehicle eVTOL d’EHang.

Es tracta d’una fita en el desplegament de la Mobilitat Aèria Urbana (UAM) a Europa, en integrar l’operació de Vehicles Elèctrics amb capacitat d’Aterratge i Enlairament Vertical (eVTOL) autònoms, amb la infraestructura, els sistemes de gestió de trànsit aeri, els procediments i les tecnologies de la informació, d’un aeroport internacional. La creació d’aquest centre d’operacions, pioner al món, sorgeix de l’acord de col·laboració signat entre EHang i Aeroports de Catalunya, a l’àmbit de la UAM, i permet posicionar els sectors aeronàutic i aeroportuari, nacionals, a la Vanguardia de la Mobilitat Aèria Avançada.

L’EH216-S és l’eVTOL autònom més avançat, madur i provat del món. Ha acumulat 40.000 hores de vol, a més de catorze països a Àsia, Europa, Nord Amèrica i Orient Mitjà. Només a Espanya, l’aeronau ha fet vols de demostració a Àvila, Lugo i Jaén, de la mà de Policia Nacional, INTA, AESA, Enaire i Globalvia.

Les aeronaus EH216-S desplegades al Centre d’Operacions d’Europa, permetran acumular una extensa experiència operacional i generar coneixement, dades i informació, d’inestimable valor, per al desenvolupament de solucions tecnològiques, regulacions i procediments, per a la integració segura i eficient d’eVTOLs a l’espai aeri europeu.

Durant la inauguració del Centre d’Operacions, EHang va fer un vol de demostració del seu EH216-S, el primer vol d’un eVTOL certificat a un Aeroport internacional a Europa.