L’aeroport de Lleida-Alguaire es consolida com l’aeroport industrial de Catalunya

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire acompanyat de la consellera delegada de BAA Training, l’escola de pilots líder a Europa que ha escollit la instal·lació lleidatana com a base. Gavín ha destacat la importància de l’arribada d’aquesta empresa perquè “l’aeroport consolida la seva vessant d’aeroport de formació, industrial i tecnològic per a complementar la seva vessant d’aeroport comercial”.

Pel secretari “avui podem dir que Lleida Alguaire és l’aeroport industrial de Catalunya, sense cap mena de dubte. És la consolidació d’aquesta aposta”. I ha posat l’accent en l’impacte econòmic que suposa l’arribada de BAA a l’aeroport lleidatà. “Ha creat 3 llocs de treball directes de persones contractades aquí, a més de les 20 persones que ells ja porten i que viuran aquí durant tot l’any”, ha remarcat Gavín.

BAA ha decidit invertir en l’aeroport de Lleida com a la seva base de referència fora de Lituània. Actualment hi ha 35 alumnes de diferents països del món (Canadà, França, Síria, Anglaterra i Lituània) que s’han instal·lat a Lleida per un període de 2 mesos per a fer les pràctiques de vol i convertir-se en pilots comercials. D’aquí a dos mesos aquests alumnes tornen a Lituània a acabar la formació i n’arribaran entre 40 i 50 més a formar-se a l’aeroport. Per a l’any 2019 es preveu que de 40 alumnes passin a ser-ne 120. En total, seran uns 400 a l’any. Els alumnes es formen amb 11 aeronaus: Tecnam 202 monomotor, Cessna 172 monomotor, i Tecnam 206 bimotor. Amb l’arribada de BAA l’activitat a l’aeroport ha multiplicat per sis les seves operacions a l’octubre. Si l’any passat es van fer 189 operacions aquest mes, ara es tancarà amb més de 1.000.