El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, visita el nou centre de formació de pilots de BAA Training a Gavà, serà el centre de simulació més gran d’Europa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquesta tarda la seu de BAA Training a Gavà, acompanyat de la directora general del centre de Gavà, Aurimas Urbonas i l’alcaldessa de Gavà Raquel Sanchez. Les instal·lacions actuals, on BAA Training ha presentat el seu projecte, tenen una superfície de més de 5.000 m2 i ja tenen el primer simulador operatiu, de les 11 que s’instal·laran en els propers tres anys 7 simuladors de vol complet i 4 dispositius d’entrenament de vol.

Amb aquesta capacitat, l’empresa estarà preparada per donar cabuda al mercat europeu amb més de 79.000 hores de formació i aproximadament 16.000 pilots a l’any. La inversió, que es farà en 3 anys,  serà de 68 milions d’euros

El centre ja disposa del primer simulador de vol complet del CEO d’Airbus A320. És EASA UPRT CS-FSTD (A) número 2 aprovat i certificat nivell D La seva ubicació es considera estratègica ja que es troba a Gava (al costat de l’estació de tren), a només 9 quilòmetres de l’aeroport Josep Tarradellas de Barcelona-El Prat. Estar al costat de l’aeroport facilitarà la formació de molts pilots que aterraran a l’aeroport per fer els cursos necessaris per mantenir la llicència de pilot.

BAA Training, propietat del grup Avia Solutions Group, continua apostant per Catalunya, després d’iniciar la seva activitat a l’octubre del 2018 a l’aeroport de Lleida-Alguaire, on actualment té la seva principal base de formació per a la formació de pilots a Europa. A Alguaire, té capacitat per a 165 estudiants a l’any que vénen de tot el món per fer pràctiques de vol a l’aeroport de Lleida amb els més de 21 avions ubicats allà. Aquesta escola té una mitjana de 100 vols d’entrenament al dia. A més, el 2021 Avia Solutions ha creat una empresa de manteniment d’avions amb seu també a l’aeroport de Lleida-Alguaire.