L’aeroport d’Alguaire mobilitzarà inversions públiques i privades per valor d’uns 5,5 MEUR

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat les instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire, on ha anunciat que en els pròxims mesos es mobilitzaran inversions públiques i privades per valor d’uns 5,5 MEUR”. Entre aquestes inversions, cal remarcar la futura construcció del segon hangar més gran de Catalunya, amb 6.400 metres quadrats, que constata la nova direcció de l’aeroport com a plataforma industrial aeronàutica.

Aeroports de Catalunya ha iniciat la licitació de la redacció del projecte per a la construcció d’hangar de 6.400m2 (80x80m) amb capacitat per acollir dos aeronaus tipus Boeing 737 o Airbus 320, o bé, una aeronau tipus Boeing 777 o Airbus 340. Es preveu que el projecte estigui redactat l’estiu vinent amb una inversió estimada en 2,7 MEUR.

El conseller ha posat de relleu que “des del Govern i en col·laboració amb la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Alguaire, que aplega tots els actors territorials, hem aconseguit donar-li la volta a l’aeroport i focalitzar-lo cap a una activitat de valor afegit: industrial, de formació i d’innovació”. La inversió del nou hangar, juntament amb altres de l’empresa pública Aeroports de Catalunya i les previstes per la iniciativa privada, va en la línia de configurar un hub aeroportuari, a disposició de l’economia del país, d’un sector estratègic i que també genera dinamització i ocupació a nivell local”, ha assenyalat el conseller.  En aquest sentit, ha remarcat que l’aeroport d’Alguaire genera 100 llocs de treball i 200 d’indirectes, alhora que ha induït inversions en altres indrets de Catalunya.

Paral·lelament a aquest anunci, el conseller de Territori també ha explicat dos projectes més que impulsarà Aeroports de Catalunya. D’una banda, inicia la licitació dels treballs per ampliar en 7.400 m2 la plataforma d’estacionament d’aeronaus, amb un pressupost de prop de 240.000 euros. Així mateix, s’ha licitat l’adquisició d’un hangar polivalent per activitats industrials, de 25x30m, amb un pressupost de 150.000 euros.

La gran disponibilitat de sòl industrial fa d’aquest aeroport un espai ideal per a créixer. En aquest sentit, l’empresa Aeronpark té previst ampliar la seva plataforma d’estacionament en 10 hectàrees, que permet encabir 50 aeronaus. Pel que fa a usos industrials, també cal remarcar les bases de manteniment de què disposen l’empresa Servitec i la companyia Norwegian.

L’aeroport d’Alguaire també està enfocant la seva estratègia amb activitats de formació i de recerca i innovació. Així, l’escola d’aviació BAA Training té unes 20 aeronaus a l’aeroport de mitjana així com un grup permanent d’uns 35 estudiants i una vintena d’instructors, a més del personal  d’administració i manteniment de la companyia. Recentment, ha instal·lat un nou simulador de vol, amb una inversió de 500.000 euros, per a la formació i la instrucció de pilots.