L’aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit la fira aeronàutica LleidaAirChallenge amb un 60% més d’expositors

La fira aeronàutica, LleidaAirChallenge que es va celebrar el cap de setmana de l’1 i 2 de juny va ser un èxit no només de públic sinó també d’expositors.

La fira, inaugurada per  el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ja es comença a posicionar com un referent del sector aeronàutic de dins i de fora de Catalunya. Aquest és el tercer any que l’aeroport focalitza l’esdeveniment com una fira aeronàutica i no tant com un festival aeri. La fira ha tingut una vuitantena d’estands i s’hi ha celebrat conferències i tallers. A més el diumenge al matí es van fer dues exhibicions aèries de Àlex Balcells i Jorge Macias.

La LleidaAirChallenge ha tingut un 60% més d’expositors respecte l’edició de 2018 i un 300% respecte 2017, “fet que demostra l’èxit de l’aposta realitzada fa tres anys de convertir aquest esdeveniment en una fira”, destaca Gavín. La fira també ha obert les portes de l’aeroport a tots els seus espais: zona de facturació, recollida de maletes, etc.

Per a Gavín, “aquesta fira és important tant per a l’aeroport com per al mateix sector aeronàutic. Aconseguir que es reuneixin durant un cap de setmana un nombre tant important d’empreses del sector aeronàutic fa que es teixeixin sinèrgies i surtin oportunitats de negoci. Per a l’aeroport, és una oportunitat per a donar a conèixer el seu espai i permetre que algunes d’aquestes empreses s’hi estableixin i ajudin a construir l’aeroport industrial i aeronàutic de Catalunya que busquem”.

A la fira s’hi ha reunit estands sobre escoles de vol, drons, escoles de tripulants de cabina de passatgers, escoles de mecànica d’aviació, aeroclubs, vols sense motor, empreses d’aviònica, manteniment d’aeronaus, empreses de coets, helicòpters, motors d’aviació, empreses d’aplicacions aeronàutiques, de combustible, enginyeries aeronàutiques, reconeixements mèdics aeronàutics, empreses de fotometria y calibratge i de fabricants de globus.