L’aeroport de Lleida – Alguaire licita les obres d’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus

L’activitat s’incrementa a l’aeroport de Lleida-Alguaire. La setmana passada l’empresa Buildair va inflar el seu hangar de proves a la plataforma de l’aeroport, i aquesta setmana es liciten les obres per allargar la mateixa plataforma per a l’estacionament d’aeronaus. Les obres consten de la pavimentació de diferents sectors davant de la plataforma i la terminal de l’aeroport i tenen un pressupost de 589.000€ i una durada prevista de 3 mesos. Amb aquestes obres es podrà ampliar l’oferta de l’aeroport a les empreses que vulguin aparcar avions per al seu manteniment o altres activitats.

Durant tot el període de confinament l’aeroport ha estat obert, amb els serveis preceptius activats, com ara: la navegació aèria, la seguretat, el manteniment d’infraestructura i d’instal·lacions, la neteja, els bombers… s’ha treballat nternament per implementar un espai de treball segur tant pels treballadors com per a les empreses, seguint totes les recomanacions de l’EASA (European Union Aviation Safety Agency). Per això, s’han modificat un seguit de protocols interns d’actuació i d’accessos a la infraestructura.

En aquest sentit, la infraestructura aeroportuària s’ha adaptat per reduir el contacte amb totes les superfícies, afavorint el contactless, és a dir, que qualsevol treballador propi o extern podrà accedir a la terminal, torre de control o zona aire amb un sistema d’automatització de portes i accessos. Això ha implicat també canvis de protocol als controls de seguretat i un seguit de modificacions en la infraestructura.

La implementació  d’aquestes mesures de bioseguretat en la infraestructura ha estat un element decisiu pel retorn a l’activitat de BAA Training. Tant la direcció, com els instructors i un primer contingent d’alumnes, que es trobaven dins del territori espanyol, s’han incorporat ja a l’activitat.

A partir del 3 de juliol, que torna l’activitat d’Air Nostrum a l’aeroport amb els vols a Palma de Mallorca, els divendres i diumenges. La modificació de protocols de seguretat farà d’aquest un aeroport segur per als passatgers que vulguin anar a Palma de Mallorca aquest estiu.

D’altra banda, el servei de restauració de l’aeroport lleidatà, que ha estat tancat des del 14 de març, ha reobert aquesta primera setmana de juny prenent les mesures de seguretat pel que fa a les distàncies entre les persones i l’aforament del restaurant sota el control de la infraestructura aeroportuària.