7a Fira LleidaAirchallenge

La 7a Fira aeronàutica LleidaAirChallenge tanca amb més de 4.000 visitants

La 7a Fira LleidaAirChallenge, que s’ha celebrat a l’aeroport de Lleida-Alguaire els dies 11 i 12 de juny, ha tancat les portes amb una afluència de més de 4.000 visitants, que han pogut visitar el prop del centenar d’expositors participants i assistir i prendre part en un seguit d’activitats relacionades amb el món de l’aeronàutica. Durant els dos dies de la fira, a l’aeroport hi han arribat 85 aeronaus visitants procedents en la seva majoria de Catalunya i la resta de l’Estat.

El públic assistent ha tingut l’oportunitat de conèixer de prop un ampli ventall d’aeronaus diverses, com ara autogirs, ultralleugers, helicòpters, drons, un ‘Piper J3’, l’avió més antic de l’Estat amb permís de vol, i, fins i tot, un Boeing 737-700. Les exhibicions de drons, amb demostracions de les seves aplicacions, han estat una de les atraccions de la fira. N’han dut a terme també la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i el Cos d’Agents Rurals.

Les vuit conferències programades, que han girat al voltant dels drons i la nova mobilitat aèria, la formació de pilots professionals, la professió de controlador aeri, l’Estratègia New Space i la nova economia, entre altres temes, també han gaudit de bona acollida, amb 30 assistents cadascuna.

En el marc de laFira LleidaAirChallenge s’ha celebrat el campionat d’Espanya d’ultralleugers.

La nova ubicació de la fira escollida per l’organització ha permès de mantenir el vol a Palma de Mallorca durant el divendres i també el diumenge, a diferència el que va succeir en edicions anteriors.

El director de l’aeroport de Lleida-Alguaire, Antoni Serra, ha valorat molt positivament la “forta empenta” amb què ha tornat enguany la fira, després de dos anys de no poder-se celebrar per causa de la pandèmia. En aquest sentit, més enllà de les xifres de persones i aeronaus visitants, ha ressaltat el fet que s’hagi superat en una vintena el nombre dels expositors presents respecte de l’última edició, i que, en el seu conjunt, hagin representat tots els vectors d’activitat en què treballa actualment l’aeroport, com són el comercial, tecnològic, industrial, new space i formació. Serra ha destacat el paper de la fira LleidaAirChallenge com a “plataforma de coneixements, innovació i negoci capaç de generar sinergies professionals que es vagin traduint en un augment de la implantació empresarial a l’aeroport”.