Primer pas per a l’establiment de l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú a l’aeroport de Lleida-Alguaire

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya,  Isidre Gavín, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, han signat el conveni de col·laboració entre les dues administracions per a l’establiment d’una escola de formació de mecànics aeronàutics a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

Aquest conveni és fruit de les sinèrgies entre l’escola de mecànics vilanovina i l’aeroport de Lleida-Alguaire, que consideren molt important la dotació de personal degudament qualificat en el sector aeronàutic. Un sector en auge que requerirà de personal format per al seu futur creixement.

El secretari, Isidre Gavín, ha destacat que “l’aposta del Govern de la Generalitat per disposar d’un aeroport industrial i de serveis aeronàutics a Alguaire es demostra especialment útil per desenvolupar les activitats de formació tècnica pròpies del sector i permet aquesta aliança estratègica que ens aporta també un gran valor social”.

Per Gavín, “formar els tècnics que un sector estratègic necessita a casa nostra dona oportunitats als nostres joves i ens reforça les capacitats industrials de país”.

A l’aeroport de Lleida-Alguaire hi ha els espais disponibles per poder instal·lar una escola aeronàutica on es puguin fer pràctiques amb empreses que tenen necessitats reals d’incorporar personal. Aquest conveni és el primer pas en aquesta direcció.

La instal·lació d’aquesta escola a l’aeroport de Lleida-Alguaire és una oportunitat de formació per a les comarques de Lleida en un sector amb unes grans expectatives de futur.