S’ha reunit la Taula Estratègica de l’aeroport de Lleida-Alguaire

S’ha reunit la Taula Estratègica de l’aeroport de Lleida-Alguaire i ha presentat la xifra de passatgers fins al setembre que supera la xifra de passatgers de tot el 2017. 

La instal·lació lleidatana ha arribat al mes de setembre amb més de 33 mil passatgers, xifra que supera no només els 26.000 del mateix període de l’any passat sinó que sobrepassa àmpliament els 30.000 usuaris de tot el 2017. La Taula estratègica està formada per la Generalitat, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, els ajuntaments de Lleida, Alguaire, Torrefarrera i la Cambra de Comerç de Lleida.

L’augment de passatgers és perquè durant aquest passat hivern, a més dels vols de Neilson hi ha hagut els del touroperador suec Quality Travel i també els de la Imserso. Les xifres també fan intuir un tancament d’any amb un increment significatiu de passatgers. Pel que fa exclusivament a la temporada d’estiu (del 20 de juliol al 2 de setembre), el nombre de passatgers ha estat de 2.314, xifra molt similar a la de la temporada anterior (3.274). Com cada any, es comptabilitzen els tres vols de la companyia Air Nostrum: a Palma de Mallorca, Eivissa i Maó.

L’aeroport es prepara ja per a la temporada d’hivern, on continuaran operant els mateixos touroperadors de l’any passat. Neilson portarà passatgers anglesos provinents de Manchester, Gatwick Londres i Stansted Londres. Una de les companyies aèries que treballa per Neilson, Jet2, oferirà vols des de Lleida a Stansted cada diumenge.

Quality Travel mantindrà els vols amb passatgers provinents de diferents ciutats sueques i aquest any, com a novetat, incorpora destinacions d’esquí de Vielha. Finalment, la Imserso, després de l’èxit de principis d’any, farà vols aquest octubre i novembre a Maó.

Durant la reunió també s’ha explicat la incorporació de noves empreses a l’aeroport durant aquesta temporada. La més important és BAA, l’escola de formació de pilots líder a Europa pertanyent al grup Avia Solutions, que preveu utilitzar l’aeroport de Lleida com la seva base de formació a Europa. Altres empreses que utilitzen l’aeroport com a base és Cosmic Research, que fa proves de llançament de coets en col·laboració amb la UPC, i Flightline, amb un conveni signat per a basar l’empresa de transport de càrrega urgent a l’aeroport en un futur proper. Vueling i Air Nostrum continuen utilitzant la pista de l’aeroport per a fer formació d’enlairaments i aterratges als pilots.
També s’ha valorat positivament que la infraestructura serveixi de base per a activitats al territori: la Festa al Cel, la cursa de 10 quilòmetres a l’aeroport o la fira aeronàutica Lleidaairchallenge.