L’Aeroport de Lleida-Alguaire oferirà tres vols setmanals a Palma

L’Aeroport de Lleida-Alguaire passarà a oferir de dos a tres vols setmanals a Palma de Mallorca a partir del pròxim 1 de juny i fins al 30 d’abril de 2023. És el que estableix el nou contracte amb la companyia aèria Air Nostrum, que ha guanyat per segon any seguit el concurs per ser l’operadora de les rutes des de l’Aeroport.

La companyia oferirà els dos vols setmanals a Eivissa i Maó de l’estiu a partir del 25 de juliol i fins a l’1 de setembre, ambdós inclosos. Les rutes entre Lleida i Eivissa i Menorca no van operar a l’estiu del 2020 a causa de la COVID-19. Es van reprendre a l’estiu del 2021, però només durant el mes d’agost.

L’avió amb què Air Nostrum Aquesta operarà de manera regular a l’Aeroport serà un CRJ 1000 amb capacitat per a 100 persones.

Tal i com diu el Secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin: “Mes enllà que l’Aeroport de Lleida-Alguaire està prioritzant les estratègies industrials i tecnològiques, la Generalitat ha volgut mantenir i reforçar l’activitat de vols comercials. Ha passat durant la pandèmia, l’any 2021, fent un esforç per mantenir la ruta en servei i aquest any s’ha tornat a fer la licitació amb l’ampliació a una tercera freqüència, demanada pels sectors professionals i comercials tant de Lleida com de Palma per a participar en congressos o fires, acadèmiques, etc… per a poder fer desplaçament també entre setmana. En paral·lel s’està amb negociacions amb l’Estat perquè la ruta Lleida-Palma sigui una OSP (Obligació de Servei Públic)”.

La compra dels bitllets es farà a través dels sistemes comercials de la companyia, la seva pàgina web www.airnostrum.es i també a les diferents agencies online com edreams.com, viatjar.com o rumbo.com, a més de les agències de viatges. De fet les vendes per agències de viatges a Lleida són un 40% del total de bitllets venuts.

L’èxit d’aquesta ruta Lleida-Palma ve d’anys enrere i s’ha anat consolidant i augmentant. Els totals anuals de passatgers són, sense comptar els anys de pandèmia, uns 7.500 passatgers anuals a Palma de Mallorca i uns 1.000 a Eivissa i 2.000 a Maó.