Aeroports licita la construcció d’un centre de formació aeronàutica i d’una residència a Lleida-Alguaire, les noves instal·lacions disposaran d’un total de 3.000 m 2 i estaran ubicades a l’espai Campus

Aeroports de Catalunya ha licitat per 6 MEUR la construcció de dos nous edificis a l’Aeroport de Lleida-Alguaire per ubicar-hi un centre de formació per a pilots d’avió i una residència amb capacitat per a 140 estudiants. Es tracta de dos edificis modulars, de 2.500 m 2 i 500 m 2 respectivament, desmuntables, reubicables, reconfigurables i comercialitzables. La licitació inclou el projecte, la fabricació, el transport i el muntatge.

En paral·lel, s’ha obert també la licitació per a la gestió i l’ús dels dos edificis a partir d’un contracte d’arrendament de 10 anys ampliable a 5 anys addicionals. Els ingressos anuals d’aquestes instal·lacions se situarà al voltant dels 400.000 euros. A Lleida-Alguaire els ingressos per arrendament d’hangars i edificis van multiplicar-se per 5 l’any 2023.

Les noves instal·lacions completaran l’espai Campus de l’Aeroport, on ja hi ha dos edificis arrendats, respectivament, per Compost el Segrià, que hi desenvolupa un projecte relacionat amb el control per satèl·lit de plantes en zones remotes, i per l’escola lituana de formació de pilots BAA, que hi desenvolupa la seva activitat docent i de gestió i planificació de vols.

Es tracta d’una operació per donar resposta al creixent nombre de peticions d’espai i d’activitats de formació. Amb aquestes licitacions, l’Aeroport de Lleida-Alguaire continua la seva trajectòria de creixement i diversificació de l’activitat, fet que es veu reflectit en el creixent nombre d’empreses instal·lades, en el nombre de treballadors i en el nombre d’alumnes de formació, entre d’altres. L’estratègia és seguir aprofundint en la diversificació, apostant per la formació de pilots, però també pel seu centre de drons i per al desenvolupament del hub d’energia verda que aquest estiu ja disposarà d’hidrogen verd.