Un avió Airbus-330-200 aterra a l’aeroport de Lleida-Alguaire

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut l’avió més gran que ha aterrat mai a la instal·lació lleidatana. Es tracta d’un Airbus 330-200 de la companyia aèria TAP de Portugal. Va arribar el passat dimecres 21 de novembre a les 15.30 provinent de Boston, amb escala a Lisboa.

Aquest tipus d’avió desenvolupat per la companyia Airbus fa 60 metres de llarg i 59 d’envergadura, té una capacitat màxima de 380 passatgers i arriba buit. Per a aquesta ocasió, des d’Aeroports de Catalunya s’ha tramitat amb AESA un permís puntual que permet deixar aterrar aquesta aeronau i, en paral·lel, s’està gestionant un permís més genèric perquè l’aeroport pugui rebre avions d’aquesta envergadura.

Les empreses Aeropark i Servitec, que actualment gestionen la plataforma de pàrquing d’avions dins l’aeroport, han aconseguit portar aquest avió per al seu pàrquing de llarga estada. L’arribada d’aquest avió A-330, ubicat a la plataforma d’Aeronpark, se suma a la recent notícia de la base de dos avions de la companyia portuguesa Lease-Fly Charter a l’aeroport i la implantació de l’escola de pilots d’avió lituana BAA Training.