Més de 4.000 persones han assistit al festival aeri Lleida Air Challenge

El festival aeri Lleida Air Challenge, que s’ha celebrat avui ha aplegat més de 4.000 persones que al llarg del matí han gaudit d’una quinzena d’activitats aeronàutiques pertanyents a diferents modalitats de vol. Hi han participat uns quaranta aparells.

El programa del festival d’enguany ha reforçat el contingut acrobàtic. El públic ha pogut presenciar actuacions de diverses patrulles acrobàtiques, com ara la italiana Blue Circe i la patrulla AirMed, ubicada a l’aeroport de Reus, especializada en reconeixement aeri i captura de dades amb sensors aerotransportats. També s’ha comptat amb exhibicions d’ultralleugers, autogirs, planejadors i trikes, així com amb una reproducció d’atac aeri, una patrulla d’avions històrics, drons, i demostracions d’aeromodelisme clàssic i de reacció a càrrec del Club d’Aeromodelisme del Segrià. Durant el matí ha volat per els immediacions de l’aeroport un zepelí de 42 metres de longitud i 13 de diàmetre.

El festival ha disposat d’un espai d’expositors vinculats al sector aeronàutic, organitzat per Fira de Lleida. També s’hi ha exposat un avió citation, un ULM, cotxes antics i s’hi ha organitzat tallers per a nens relacionats amb el món de l’aviació.